Grupa evropskih lanaca supermarketa najavila je da će prestati da prodavaje proizvode od govedine iz Brazila zbog povezanosti intenzivnog stočarstva s krčenjem Amazonske prašume.
Sve više svetskih restorana traži alternative avokadu u drugim namirnicama ili ga napušta u potpunosti zbog emisije ugljen-dioksida i ostalih komponenti baziranih na ugljeniku koje sadrži.
Ljubitelji kafe će ubuduće možda ispijati kafu proizvedenu u Petrijevoj šolji, a ne na plantaži, kažu finski naučnici koji se nadaju da su u laboratoriji uspeli da uzgoje održivu kafu.
Meki španski kozji sir, po imenu olavidia, zauzeo je prvo mesto na ovogodišnjem takmičenju za najbolji sir na svetu i oduševio sudije World's Best Cheese nadmetanja.
Rafinisana ulja, maslac i slične masnoće su deo svakodnevne ishrane svakoga od nas. Međutim, stručnjaci sve češće upozoravaju da je bolje koristiti zdravije masnoće.